Ademhalen en mediteren

ademhaling en meditatieDe belangrijkste reden om correct en netjes adem te halen en te mediteren is om de geest tot rust te brengen en het creëren van innerlijke vrede. Maar er is voor ons, met onze huidige levensstijl, een grotere reden waarom dit zo belangrijk is. Tegenwoordig zijn we zo gespannen dat we de helft van de tijd vergeten hoe we normaal en correct kunnen ademhalen.

We leven in een stressvolle wereld waarin we ons constant zorgen maken om de dingen die, in ons en om ons heen, plaatsvinden. Hoe gaat het met de economie? Is mijn baan nog wel veilig? Zal de storm deze keer aan mijn huis voorbij gaan? Hoe zal ik dit overleven. Het antwoord is simpel. Hoe je het overleefd is aan jou. Belangrijk hierbij is dat je vooral blijft ademhalen.

We hebben dus externe factoren buiten ons zelf waar we ons zorgen over maken. Wat er binnen in ons afspeelt is een veel grotere reden om je zorgen over te maken. Als morgen alles op zijn kop zou staan hoe zou jij je dan voelen. Als je een gezond en fit bent is het gemakkelijker om deze veranderingen het hoofd te bieden.

Maak van je gezondheid prioriteit

Onze gezondheid is altijd belangrijk. In tijden van stress is het nog veel belangrijker. We zetten ons lichaam onder bijzondere hoge druk als we ons zorgen maken.

Ik zie constant mensen met opgetrokken schouders tot aan hun oren en met een paar diepe fronsende rimpels op hun voorhoofd. Ze vragen zich dan ook nog verwonderlijk af hoe het toch mogelijk is dat zij zoveel spanningen hebben zodat ze de nek en schouders moeten masseren om de pijn enigszins te verlichten. Als ons lichaam zo gespannen is kunnen we alleen maar kort inademen omdat onze spieren zo gespannen zijn. Dit zorgt ervoor dat onze inwendige organen een tekort aan zuurstof krijgen.

Goed ademen

Als we goed en correct ademhalen zal alles veranderen. Als we rustig ademhaling zal alles in ons en om ons heen ook rustiger worden. Als je rustig en diep adem haalt heb je s’nachts minder uren slaap nodig.stress en slapen

Het lijkt simpel en dat is het ook. Correct ademhalen is sleutel om ons stress niveau en veel andere aspecten van onze gezondheid beter te regelen. Als we de tijd nemen om goed adem te halen en te ontspannen, zijn we een stuk beter bestand tegen de toenemende snelheid van ons moderne leven.

Combineer meditatie met goed ademhalen en we hebben de beste ingrediënten voor een uitgebalanceerd, gezond leven waarmee jij je optimaal kunt wapenen tegen gezondheidsproblemen.

Voordelen van goed ademhalen:

  1. Het stress niveau gaat naar beneden.
  2. De mogelijkheid om je te focussen en te concentreren vergroot.
  3. We zijn emotioneel en mentaal beter in balans.
  4. Je algemene gezondheid zal een stuk vooruit gaan.
  5. Je immuun systeem zal verbeteren.
  6. Het zal je helpen giftige stoffen af te voeren.
  7. Mogelijkheid om het leven dragelijker te maken en te verbeteren in het algemeen.

Er zijn te veel voorbeelden om hier te melden. Over het algemeen zal het leven op alle punten verbeteren. Goed ademen heeft dan ook nog als groot voordeel dat je veel schoonheidsproducten kunt weglaten omdat je huid van nature een gezondere uitstraling zal hebben.

Eenvoudige ademhalingsoefening

Dit is een snelle en simpele oefening die je overal en op elk moment van de dag kunt uitvoeren. Als je stress of spanning voelt opkomen.Ademhalingsoefening

Maak je rug lang en ontspan je schouders. Haal rustig adem door je neus. Laat de adem eerst onderin de buik stromen en vervolgens naar het midden en uiteindelijk naar je borstkas. Blaas je adem uit via je mond. Begin door eerst je buik samen te trekken daarna je midden en als laatste je borstkas. Terwijl je uitademt denk je eraan om de adem ontspannen uit te blazen via je mond. Herhaal deze oefening 3-5 achter elkaar.

Dit is een krachtige oefening en het is dus belangrijk om de oefening rustig aan te doen. Maak er een gewoonte van om deze oefening dagelijks een paar keer te herhalen. Je zult na een tijdje merken dat je veel minder last hebt van stress.

Door te mediteren en juist adem te halen is het mogelijk om controle te krijgen over onze stress en onze gezondheid in het algemeen. Leer deze krachtige technieken toe te passen om alle aspecten in je leven te verbeteren.

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.