De meest vergeten voordelen van mediteren

universumDeze voordelen hoeven niet op iedereen van toepassing te zijn. dit is mede afhankelijk van de mate waarvan jij je bewust bent van de Universele Wetten en een hoger bewustzijn. Zelfs als jij niet geïnteresseerd bent in de Universele wetten en een hoger bewustzijn kan het de moeite waard zijn om deze voordelen door te lezen. Het zou je interesse kunnen wekken waardoor je de behoefte krijgt om meer informatie te verzamelen over deze onderwerpen.

Door mediteren raak je meer verbonden met het Universum.

Door regelmatig te mediteren raak je steeds meer verbonden met het Universum. Je krijgt niet alleen meer begrip en gevoel bij andere mensen maar ook met andere vormen van leven zoals dieren en planten. Hiermee wil ik niet zeggen dat je daadwerkelijk kunt communiceren met dieren of planten maar je krijgt wel meer oog en gevoel voor hoe de dieren zich voelen.

Je krijgt meer gevoel voor de emoties van dieren als je meer aandacht geeft aan hun gedrag. Dus als een dier bang is voel jij de angst die het heeft. Dit is een geweldige vaardigheid waardoor je kunt ervaren wanneer een dier lekker in zijn vel zit en je het kunt troosten en kalmeren als het van streek is.

Als jij begrijpt hoe een dier zich voelt zul je op een andere manier naar dieren kijken en anders met ze omgaan. Je zult de dieren niet meer zien als volslagen vreemden of als levende wezens van een ander soort. Je zult je meer met ze verbonden voelen op een meer vergelijkbaar niveau. Deze verbinding is een vorm van bewustzijn die wij allemaal in ons hebben.

Door dit voordeel van mediteren zullen we meer begrip hebben voor de natuur. Je zult minder snel de neiging hebben om een tak van een boom te trekken omdat je weet dat dit voor de boom ook pijnlijk kan zijn.

Mediteren verhoogt je bewustzijn

Mediteren verhoogt op een natuurlijke manier je bewustzijn omdat het je de mogelijkheid geeft om de werkelijke kleuren van het leven te zien. Je ziet de overvloed van alles in plaats van het gebrek aan alles. Je voelt dat er in de wereld meer behoefte is aan harmonie in plaats van steeds verder weg te zakken in chaos, angst, oorlogen en onbegrip.

Je begint de waarheid van de wereld te begrijpen in plaats van te vertrouwen op de informatie van de media. Deze informatie is meestal deprimerend en gekleurd door commerciële prikkels. De juiste antwoorden vind je in je bewustzijn.

Door meditatie maak je contact met de Universele geest.

Dit is één van de mooiste voordelen van mediteren. Als je eenmaal gebruik maakt van mediteren en je beoefent het elke dag dan zul je regelmatig een stroom aan nieuwe ideeën en mogelijkheden ervaren. Je creatieve vermogen wordt Mediteren en universele geestgeprikkeld.

Bijvoorbeeld, je hebt een aantal zakelijke ideeën nodig om je bedrijf aan te passen maar je hebt geen enkele inspiratie of idee. Het enige wat je hoeft te doen is een tijdje na te denken en je af te vragen “wat is het beste idee voor mijn bedrijf welke ik kan bedenken om mijn zaak aan te passen”?

Door deze gedachte vervolgens gewoon los te laten en verder te gaan met het mediteren op je reguliere tijden zul je na een tijdje merken dat er verschillende zakelijke ideeën bij je opkomen uit de meest onverwachte hoeken en bronnen. Je kunt door het lezen van een boek ineens gepakt worden door een aantal woorden die de basis vormen voor een geweldig zakelijk plan. Het kan je zo maar overkomen dat je ineens een geweldig idee te binnen schiet of een goede vriend komt je ineens op zoeken met een geweldig plan voor je bedrijf.

De manier waarop ideeën je kunnen bereiken vanuit de universele bron zijn onbegrensd. Het enige wat jij hoeft te doen is je open opstellen en je bewust te worden van hetgeen er om je heen en op de wereld gebeurt.

Door mediteren verwijder je de obstakels voor het manifesteren.

Wanneer je visualiseert en je probeert je wensen en dromen te manifesteren zal mediteren van grote waarde zijn. Door regelmatig te mediteren elimineer je de meeste negatieve gedachten. Negatieve gedachten zijn niets meer dan beperkende overtuigingen die je afhouden van datgene wat je wenst of waar jij van droomt. Dus zodra jij je weet te ontdoen van deze negatieve gedachten en beperkende overtuigingen zal het veel gemakkelijker zijn om je dromen en wensen te manifesteren omdat er geen externe krachten of factoren meer botsen met je positieve intenties.

Mediteren verhoogt je trilling/resonantie

Door te mediteren verhoog je aanzienlijk je trilling/resonantie. Als je net begonnen bent met mediteren zal deze trilling direct na het mediteren iets afnemen. Als je vaker en regelmatig mediteert zal je gemiddelde trilling/resonantie behoorlijk toenemen.

Wanneer je trilling/resonantie toeneemt zal de kans op positieve omstandigheden en positieve situaties enorm toenemen. Dit komt omdat een hogere trilling/resonantie je verandert in een meer positief, vrediger, liefdevoller en gelukkiger mens.

Mediteren is de eerste stap waarmee jij je op verschillende frequenties kunt afstemmen. Dit kan je helpen om meer begrip te krijgen voor de Universele geest.

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.