Hoe begin je met mediteren?

Beginnen met mediterenOm met meditatie te beginnen, kies je een tijdstip en een plaats waar en waarop je ongestoord kun mediteren gedurende je meditatie sessie.

Wanneer je begint met mediteren bepaal dan of je 10 of 15 minuten wil besteden aan je eerste meditatie. Dit is voldoende als je begint te mediteren en in de hectiek van dagelijks leven is het goed om te bepalen wat mogelijk voor jou de maximale hoeveelheid tijd is die je kunt besteden aan meditatie. Het is belangrijk dat de tijd die je wilt besteden aan meditatie goed voelt voor jou.

Je bereikt meer resultaten als je een paar minuten per dag gaat mediteren dan de meditatie steeds uit te stellen omdat je programma op de dag te vol is. Na verloop van tijd kun je besluiten, als je de voordelen van regelmatig mediteren hebt ontdekt, om de tijd die je in meditatieve staat doorbrengt uit te bouwen. Dit is natuurlijk je eigen keuze.

Als je de tijd kunt vrij maken, stel dan als doel om 20 minuten per dag besteden aan je meditatie sessie. Onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks 20 minuten mediteren zal leiden tot een betere gezondheid en het zal je helpen bij het verminderen van stress en spanningen in het dagelijkse leven.

Je checklist voor het beginnen met mediteren:

  • Kies een meditatie methode die het beste bij je past.
  • Kies een tijd van de dag waarop de kans om gestoord te worden het kleinst is.
  • Kies een plaats waar jij je het prettigst voelt en goed kunt ontspannen.

Dat is alles! Valt best mee, of niet?

Het tijdstip waarop je wilt mediteren zou een tijdstip moeten zijn waar je een gewoonte van kan maken om te mediteren. Sommige mensen vinden dat mediteren, het eerste wat je doet bij de aanvang van een nieuwe dag. Het is een mooi moment om de dag in alle rust te beginnen. Andere mensen, inclusief ik zelf, mediteren aan het eind van de avond vlak voor het slapen gaan. Dit is een mooi moment op de dag om je geest tot rust te brengen terwijl de rest van de familie nog lekker voor de televisie zit. Het is een goede voorbereiding voor het slapen gaan.

Er is geen beste tijd om te mediteren. Wat voor jou het beste werkt is goed. Het is wel belangrijk om je mediteren op regelmatige basis te beoefenen.

De plaats waarvan jij beslist om te mediteren is volledig aan jezelf. Er zijn mensen die een speciale kamer inrichten als meditatieruimte. Als je net begint met mediteren dan is dat misschien wel een beetje extreem. In plaatst Ochtend meditatiedaarvan kun je ook besluiten om te mediteren in je slaapkamer, de woonkamer, de keuken of zelfs in de tuin. De plaats waar je mediteert is niet zo belangrijk als het maar rustig is en je niet constant wordt gestoord. Het is veel belangrijker dat je begint met het beoefenen van meditatie.

Als je een plek hebt gekozen om te mediteren en deze plek voelt op termijn niet goed wees dan niet bang om te veranderen. Hetzelfde geldt ook voor de tijd en de methode die je hebt gekozen. Het uiteindelijke voordeel van mediteren is veel groter dan de exacte methode van meditatie die je kunt gebruiken om het voordeel te bereiken.

makkelijkste manieren om met mediteren te beginnen is het gebruiken van een geleide meditatie. Dit is een cd of MP3 met ingesproken tekst en muziek die alle instructies bevat die je nodig hebt om een staat van meditatie te bereiken. Alles wat je hoeft te doen is ergens een plekje te vinden waar je niet gestoord zal worden, Je gaat hier rustig ontspannen zitten of liggen en luistert naar het audio bestand en volgt de instructies.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

About the Author

Reacties (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Meditatie zegt:

    Bedankt voor het uit te leggen hoe om te mediteren. Ik zou echt op zoek naar zulke eenvoudige technieken te leren.

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.