Hoe vaak moet ik mediteren?

Hoe vaak mediterenHet is erg belangrijk dat je mediteren niet gaat voelen als een verplichting. Dit neemt niet weg dat je er wel tijd voor moet maken om te mediteren. Als je begint met mediteren is het verstandig om toch een regelmaat aan te leggen, bijvoorbeeld één keer in de week of om de andere dag. Als het je lukt om vaker te mediteren is dat natuurlijk altijd beter. Belangrijk is dat je mediteren gaat ervaren als iets leuks en niet als iets wat moet omdat iedereen zegt dat het zo goed voor je is. Als je moet heb je ook veel meer moeite om te ontspannen.

Elke dag beginnen met een korte ochtend meditatie is zeer nuttig omdat je dan de juiste toon voor de dag kunt zetten. De ochtend is een zeer krachtig moment, zelfs al mediteer je maar 5 tot 10 minuten. Deze meditatie kan je precies genoeg innerlijke balans en kracht geven om de dag in harmonie door te komen. De ochtend is ook een mooie tijd om jezelf en je energie af te stemmen op de kracht en de intenties die je nodig hebt om je doelen voor die dag te bereiken.

Ook een korte meditatie in de avond of aan het einde van je werkdag zijn mooie momenten om jezelf weer in balans te brengen na alle ervaringen van die dag. Alle eisen en verantwoordelijkheden die zijn gesteld op je werk kunnen je uit je balans en je centrum halen. Een korte meditatie kan net voldoende zijn om je weer in balans en terug in je centrum te brengen. Een korte meditatie zal ook je geest, lichaam en emoties even de tijd geven voor de broodnodige rust.

Het zou ideaal zijn als je dagelijks één of twee keer de tijd kunt vinden om te mediteren. Dit zouden twee korte meditaties van 5 tot 10 minuten kunnen zijn of één langere meditatie van 15 tot 20 minuten.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.