Kan ik mediteren leren uit een boek, CD of DVD?

meditatie cd / dvdDoor de jaren heen zijn er steeds meer boeken gepubliceerd over meditatie en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Een vorm van mediteren leren vanuit een boek zonder precies te weten wat je moet doen en hoe je het moet is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging. Dit heeft vaak als gevolg dat veel mensen het niet voor elkaar krijgen om de positieve voordelen van mediteren te ervaren. In veel gevallen bleven mensen achter met een negatieve ervaring. Dit komt voornamelijk omdat men niet wist welke leermethode men moest toepassen.

Tegenwoordig zijn er tal van moderne boeken, CD’s MP3 bestanden en DVD’s of combinaties verkrijgbaar. Dankzij deze nieuwe tools is het een stuk eenvoudiger en effectiever geworden om mensen kennis te laten maken met mediteren. Als je eenmaal bekent bent met het beoefenen van mediteren ben je in staat om alleen of met een stuk eigen gekozen muziek te mediteren.

Een andere manier die steeds populairder wordt om te leren mediteren is het gebruik maken van DVD’s en online video’s. Voor veel mensen is het fijn om eerst te kunnen zien hoe je moet mediteren alvorens men zelf begint. Daarnaast is het bij een DVD of online video ook gewoon mogelijk om je ogen dicht te doen en alleen te luisteren naar de muziek of de begeleidende stem. Een DVD of online video is een ideale combinatie van beelden, muziek en informatie die je kunnen helpen te leren mediteren.

Zodra je hebt geleerd hoe de basisbeginselen van mediteren werken kun jij je vorm van mediteren aanpassen aan je eigen behoefte en voorkeur om je eigen spirituele reis te maken. Als je eenmaal een goed basis hebt gelegd voor mediteren kun je kiezen voor je eigen vorm. Voor sommige vormen van mediteren is het verstandig om gebruik te maken van een ervaren meditatie docent. Hierbij moet je denken aan gevorderde vormen van bijvoorbeeld transcendente meditatie of zen meditatie.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

 

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.