Waarom mediteren?

De meeste mensen ervaren stress en spanning in hun dagelijkse leven. Er wordt veel van je verwacht op je werk, op school, thuis van je gezin, je familie en vrienden. Er is altijd haast en hectiek die spanning, vermoeidheid, verdriet, ongeduld, frustratie en onbalans met zich meebrengen. Dit alles schaadt de gezondheid van ons lichaam, onze geest en de kwaliteit van ons leven.

We hebben een manier nodig om deze spanningen en stress los te laten of een manier om te voorkomen dat deze spanning en stress teveel grip op ons leven krijgen. Wat we nodig hebben is meer ontspanning om het leven weer wat meer in evenwicht te brengen. Mediteren is een manier waardoor we kunnen loskomen van de spanningen en stress van elke dag. Dit is ook de reden waarom je zo nu en dan een vakantie nodig hebt. Helaas zijn er maar weinig mensen in staat om regelmatig een vakantie te nemen en die ook kunnen betalen.

Het goede nieuws is dat het nu voor iedereen mogelijk is om elke dag met vakantie te gaan. Als je zou willen zelfs meerdere keren per dag, zonder weg te gaan of ook maar een cent uit te hoeven geven. Je kunt elke dag genieten van een periode van vrijheid om zo even los te komen van je dagelijkse verplichtingen. Weg van de stress, spanning en problemen. Op hetzelfde moment krijg je nieuwe energie, meer innerlijke rust en meer balans. Je kunt genieten van een dergelijk vakantie als je leert mediteren en de meditatie dagelijks beoefend.

Als je meditatie kunt zien als een korte vakantie gedurende de dag dan leer je om alles even los te laten. Je creëert dan een een moment voor jezelf. Door het mediteren kom je even vrij van alle lichamelijke en geestelijke spanningen en Het maakt je rustiger en geconcentreerder en het helpt je bij het overwinnen van je angsten, zorgen en zorgt tevens voor meer innerlijke rust en balans.

Door te mediteren krijg je meer inzicht in de werking van je geest waardoor je meer controle kunt krijgen over het mediteren waaromeeuwige gekwetter in je hoofd. Het zal je ook helpen om jezelf te bevrijden van negatief denken, zorgen en verdriet.

Door mediteren verbeter je het vermogen om je te kunnen concentreren, je leert helder te denken en je begrijpt sneller wat je leert. Mediteren versterkt je intuïtie en ontwikkelt je vermogen om constructief en creatief te denken en te zijn. Het maakt je geduldiger, verdraagzamer, zorgzamer en het verhoogt je innerlijke kracht.

In aanvulling op het bovenstaande is mediteren ook een methode om dichter bij jezelf te komen en te ontdekken wie je werkelijk bent. Tevens zal meditatie je helpen bij het spiritueel ontwaken. De innerlijk rust en vrede die je ervaart tijdens het mediteren heeft ook invloed op de rest van de dag en dus niet alleen tijdens het mediteren.

Nu je op de hoogte bent van een aantal belangrijke voordelen van mediteren is het de uitdaging om dagelijks één of twee keer tijd vrij te maken om gedurende 5 tot 10 minuten te mediteren. Zeg nou niet dat je het veel te druk hebt. Met een beetje planning is er altijd een moment te vinden om te kunnen mediteren. Je zult ontdekken dat als je regelmatig mediteert de voordelen van meditatie je uiteindelijk veel meer tijd zal opleveren.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.