Werkt mediteren direct?

Werkt mediterenJa en nee. Elke meditatie zal vrijwel direct effect hebben op je ontspanning en zal een verlichting geven voor je stress, vermoeidheid en emotionele spanning. Elke meditatie kan verschillend zijn. De ene keer kun je heerlijk rustig worden en het gevoel hebben dat je volledig in balans bent een volgende keer heb je de meest mooie verdiepende ervaring. Terwijl je een dag later ineens moeite hebt om tot rust te komen. Het is belangrijk om hier rekenschap mee te houden en dat mediteren niet elke dag dezelfde ervaring.

Deze verschillende ervaringen zijn moeilijk te verklaren, behalve dat je kan zeggen dat mediteren een biologisch proces is. Omdat we in verbinding staan met onze hogere energie en weten zal het je wat je nodig hebt en op dat moment klaar voor bent laten ervaren, dit kan van tijd tot tijd variëren.

Een belangrijke factor bij deze diverse ervaringen is dat meditatie in de loop van de tijd meditatie geneest op hogere en diepere niveaus. Er zullen dus altijd pieken en dalen zijn tijdens het mediteren. Neemt niet weg dat je altijd vooruitgang zult boeken. In dit verband werkt meditatie zeer subtiel en zeer krachtig. Hierbij is het wel belangrijk dat je regelmatig mediteert en je vorderingen bekijkt op de langere termijn.

Afgezien van het feit of je het bovenstaande begrijpt. Het is belangrijk dat je niet teveel verwacht. Dit kan hinderlijk zijn voor het meditatie proces. Als je op zoek bent naar een speciale of bijzondere ervaring dan sluit je eigenlijk de energie af. Verwachtingen en inspannen kun je juist afhouden van de ervaring die je graag zou willen beleven. Je kunt je over het algemeen simpelweg het beste geduldig open stellen voor de energie van de meditatie.

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.