Verschillende vormen meditatiekussens en meditatie bankjes

Er zijn veel verschillende vormen en maten van de personen die mediteren. Dit vraagt ook om veel verschillende producten die je kunnen helpen bij het vinden van een juiste meditatiehouding.
In de basis zijn er aantal producten die in hoofdlijnen de productlijn vormen voor het aannemen van een juiste meditatiehouding. Op deze producten zijn weer veel varianten gemaakt die het mogelijk maken om een meditatiehouding tot maatwerk maken. Er zijn ook partijen waar je een meditatiekussen of meditatiekrukje volledig op maat kunt laten maken. Dit maatwerk heeft natuurlijk wel een prijskaartje.

De meest voorkomende meditatiekussens en meditatiebankjes

 • Rond meditatiekussen.Meditatiekussen Sahasrara chakra (7de chakra)
  Is geschikt voor veel zit varianten of het nu gaat om een hele lotushouding, een kleermakerszit of een geknielde houding. Het onderscheid van de manier van zitten wordt vaak bepaald door de hoogte van het kussen. Een rond meditatiekussen is een veilige keuze als je regelmatig een andere houding wilt aannemen.
 • Halve maan of sikkelvormige meditatiekussen.Halve maan meditatiekussen
  Deze kussens zijn bijzonder geschikt voor mensen die in een halve lotushouding, een hele lotus- houding of in de kleermakerszit zitten. Deze vorm van kussen heeft als groot voordeel dat het in het voorste gedeelte veel ondersteuning aan het zitvlak en de dijen biedt en dat er veel ruimte is om je benen dicht onder je lichaam te plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat het kussen een wig vorm heeft waardoor je bekken door de vorm van het kussen automatisch naar voren kantelt. Dit zorgt voor een ideaal uitgangspunt voor een goed zit positie. Als het je niet uit maakt welke vorm kussen je kiest dan heeft deze vorm kussen zijn functie al sinds jaren bewezen.
 • Ondersteunend meditatiekussen.ondersteunende kussens
  Deze kussens zijn er in veel verschillende vormen en maten. Vaak zijn dit kussens die vragen om een zeer specifieke ondersteuning voor een bepaalde houding of het zijn kussens van uiteenlopende vormen ter ondersteuning van één van de eerder genoemde houdingen.
 • Meditatiemat (zabuton).meditatiemat meditatietools.nl
  De meditatiemat wordt vaak gebruikt in combinatie met een meditatiekussen, een meditatiebankje of een meditatiekrukje. De meditatiemat vormt een belangrijke basis om comfortabel te kunnen zitten.
  In veel gevallen zorgt de meditatiemat voor een comfortabele ondersteuning van je voeten, enkels en knieën. De meditatiemat zorgt er ook voor dat je minder last hebt van eventuele optrekkende kou vanuit de vloer.
 • Meditatiebankjes of meditatiekrukjes.Meditatiebank rubberboom naturel met kussen + tas zwart
  Deze bankjes en krukjes zijn in veel verschillende hoogtes en maten beschikbaar. In de basis kun je zeer eenvoudige bankjes of krukjes krijgen met of zonder inklapbare poten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Het is ook mogelijk om een bankje op maat te laten maken. Meestal is een basismodel prima geschikt om mee te beginnen. Een model krukje of bankje waarbij je de poten kunt inklappen is makkelijk en handig als je regelmatig reist. Je kunt speciale tassen krijgen om het bankje of krukje in te vervoeren.

Bron: Meditatietools.nl

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.