Waar je ook gaat, daar ben je

Waar je ook gaat, daar ben jeDe klassieker op het gebied van mindfulness

Een boek over mindfulness, over aandacht voor dit Moment. John Kabat Zinn is hoogleraar moleculaire biologie en heeft zich omgeschoold naar meditatie leraar voor artsen en patienten. Zijn boek sluit naadloos aan bij de perspectieven van Eckhart Tolle. In het Nu de aandacht brengen, dat is het centrale thema van dit boek. John neemt ons aan de hand en voert ons stap voor stap door het landschap van de meditatie. Hoe te beginnen, welke obstakels kunnen we verwachten en hoe de meditatie in het dagelijkse leven te beoefenen.

Het boek is super helder, erg leuk geïllustreerd met korte uitspraken van verlichte meesters en wereldbekende auteurs. Zoals de haarscherpe uitspraak van de Sufi mysticus Kabir:

Wanneer je me werkelijk zoekt, zal je me onmiddellijk zien. Je zult me vinden in het kleinste huis van de tijd.

Wat is duidelijker dan deze uitspraak. Breng je aandacht helemaal in het nu, en herken, dat ongeduld in essentie woede is, woede over dat dit moment niet is zoals het is…. Tegelijkertijd geeft John Kabat-Zinn een perfect draaiboek hoe om te leren gaan met deze emoties, ongeduld, woede, frustratie. Een must voor ons allen! IOCOB heeft samen met de specialisten van het Slotervaart ziekenhuis inmiddels een project gestart om mindfulness, o.a. op basis van Kabat-Zinn binnen de wereld van de dokters, de ziekenhuizen en de patienten verder bekendheid te geven.

 

Meer  over Jon Kabat-zinn:Jon Kabat Zinn

Jon Kabat-Zinn is oprichter en directeur van de Stress Reduction Clinic van het gezondheidscentrum van de universiteit van Massachusetts en lector bij de subfaculteit Preventive and Behavioral Medicine. Zijn belangrijkste onderwerpen van onderzoek zijn: de interactie tussen lichaam en geest bij helende processen, klinische toepassing van de beoefening van aandacht voor mensen met chronische pijn en aan stress gerelateerde stoornissen en de maatschappelijke toepassing van de beoefening van aandacht.

Bron: Meditatietools.nl

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.