Geleide Meditatie

begeleide meditatieGeleide meditatie is ook een goede vorm van mediteren om mee te beginnen. Hoewel het mogelijk is om jezelf te begeleiden tijdens het meditatieproces is het gemakkelijker om je te laten begeleiden door een CD of MP3 bestand die je van tevoren hebt opgenomen of hebt gekocht. Je hoeft verder niets te doen dan alleen een voor jou goede en ontspannen houding aan te nemen en te luisteren.

Bij een geleide meditatie maak je gebruik van een soort mentale reis die symbolisch is voor innerlijke processen. Naast het ontspannende effect zou je ook als doel kunnen hebben om contact te maken met het onderbewuste zodat je meer te weten kunt komen over je gevoelens en emoties op dat moment. Vervolgens kun je hiervan leren.

Een geleide meditatie zal meestal beginnen je mee te nemen naar een rustige en stille plek. Enkele typische plaatsen om je meditatie te beginnen zijn:

  • Een grote, rustige tuin met gezang van vogels en een stromende beek op de achtergrond.
  • Een mooi open plek in een bos, vaak met een kabbelend beekje in de buurt.
  • Een mooi strand, met het geluid van de branding op de achtergrond.

Als je eenmaal op je rustige stille plaats bent aangekomen word je begeleid om naar geluiden, geuren en andere geleide meditatievormen van sensaties die je kunt ervaren op de gekozen locatie. Bijvoorbeeld, als je in een mooie grote tuin bent aangekomen word je begeleid naar het wandelen over het gras en hoe het voelt al je over een schaduwplek loopt of hoe het voelt als het gras nog nat is van de dauw. Als je op het strand bent word je begeleidt naar het warme zand aan je voeten en de ervaring van het zand tussen je tenen.

Tijdens een geleide meditatie zul je langzaam je omgeving verkennen waardoor je verschillende sensaties zal ervaren die je normaal niet zou verwachten.

Als je meditatie hebt beëindigd laat je de ervaringen die je hebt mee gemaakt tijdens je reis nog eens langzaam de revue passeren en kom je langzaam weer terug in de fysieke wereld.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.