Helende meditatie

helende meditatieJe kunt een helende meditatie gebruiken door je aandacht te focussen op je eigen genezingsproces of op het genezingsproces van een ander.

Als je net begint met helende meditatie is het waarschijnlijk verstandiger om je in het begin te concentreren op je eigen genezingsproces. Dit is waar we ons hieronder dus ook op zullen concentreren.

Tijdens een helende meditatie kun jij je lichaam helpen te herstellen van een ziekte of aandoening. Begin je meditatieproces zoals je deze ook begint bij een ademhalingsmeditatie.

Begin met het aannemen van een gemakkelijke houding. Je kunt gaan zitten op een stoel of gaan liggen op een bank of op je bed. Je kunt ook gebruik maken van een klein kussentje. Belangrijk hierbij is dat je langere tijd rustig en comfortabel in deze houding kunt blijven zitten zodat jij je volledig op je ademhaling kunt concentreren.

Als je eenmaal rustig en comfortabel zit, sluit dan je ogen en begin je te focussen op je ademhaling. De ademhaling is iets wat automatisch gaat en waar we ons nooit bewust op richten. Neem de tijd en probeer je nu volledig te concentreren op je ademhaling. Forceer het niet en probeer je ademhaling niet te sturen.

Als je eenmaal relaxt en ontspannen bent kun je beginnen met je helende meditatie. Stel je in je geest voor dat het onderdeel of gebied van je lichaam welke je wil genezen wordt beschenen door een helder en genezend wit licht.

Zodra je deze techniek onder de knie hebt kun je gaan experimenteren met andere kleuren licht. De verschillende kleuren kunnen een andere uitwerking hebben op je helingsproces. Als beginner kun je het beste starten met een helder wit licht

Schijn zoveel mogelijk licht op het onderdeel of gebied dat je wilt genezen. Zie vervolgens in je verbeelding hoe het licht je ziekte of aandoening geneest. Sommige mensen visualiseren hierbij hoe de witte bloedcellen een aanval Helende meditatie 2doen op de ziekte of aandoening totdat het lichaam zich volledig heeft hersteld.

Andere mensen stellen hun eigen team van specialisten samen die ze vervolgens tijden kun visualisatie inzetten om het getroffen gebied te genezen en het lichaam hierdoor terug te brengen in normale toestand.

De kracht van deze visualisatie is geweldig. Laat je gedachten de vrije loop terwijl je bezig bent met je helende meditatie.

Zie het gebied dat moet genezen als een volledig te genezen deel van je. Als je het moeilijk vindt om het te genezen gebied te zien, stel je dan voor hoe het voor jou voelt als dit gebied volledig is genezen en weer perfect werkt. Het is hierbij niet van belang dat je alle details volledig kunt zien.

Probeer vooral het gevoel te krijgen dat je hebt als je volledig bent genezen. Je geest is krachtig genoeg om de ontbrekende gaten op te vullen. Alles wat je doet is aangeven welke richting het genezingsproces moet op gaan. Geloof in je genezing en laat dit in je gevoelens tot uiting komen. Heb vertrouwen in de kracht van jouw eigen lichaam en de helende kracht ervan.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

 

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.