Voordelen van meditatie

Voordelen van meditatieMeditatie heeft niet alleen voordelen voor je geest maar ook voor je lichaam en ziel. Mediteren heeft zoveel voordelen dat je er een heel boek over zou kunnen schrijven. Ik zal me hier voornamelijk richten op de meest belangrijke voordelen.

De meest belangrijke voordelen.

Het is zeer nuttig om de voordelen van mediteren te lezen als je nog twijfels hebt over het wel of niet beginnen met mediteren. Deze zodra je bent voordelen zullen je helpen beslissen of meditatie kan bijdragen aan je welzijn en aan het verbeteren van diverse aspecten in je leven.

Mediteren verbetert je concentratie en aandacht.

Een van de grootste voordelen van meditatie is het vergroten van je focus en concentratie. Als je eenmaal bent begonnen met mediteren zul je minder moeite hebben om je te concentreren op werkzaamheden waarbij jij je aandacht moet houden. Je zult minder snel last hebben van afleiding.

Het ontwikkelen van deze vaardigheid zal een groot verschil maken in je leven en maakt je ook nog een veel productiever. Het zal je een stuk succesvoller maken dan mensen die geen gebruik maken van meditatie.

Mediteren maakt je bewust van je gedachten.

Tijdens het mediteren richt jij je focus op stilte. Dit betekent dat je in staat bent om je bewust te worden van de gedachten die bij je opkomen tijdens het mediteren. Dit geeft je de mogelijkheid om naar je eigen gedachten te kijken en deze te beoordelen. Bijvoorbeeld kun je voor jezelf beoordelen of de gedachten die bij je opkomen voornamelijk positief of negatief zijn.

Wees niet verbaasd als negatieve gedachten vaker langskomen dan jezelf had verwacht. Negatief denken komt bij de meeste mensen voor zonder dat ze zich hier bewust van zijn. Als je bewust bent van deze negatieve gedachten patronen kun je hiermee aan de slag gaan om ze te veranderen.

Mediteren vermindert stress

Mediteren vermindert meestal direct je stress zodra je begint met oefenen. Dit komt doordat je tijdens het mediteren je hoofd schoont van negatieve gedachten. Soms kun je het schoonmaak proces ervaren tijdens je meditatie en voel je stresshoe je langzaam rustiger en je meer ontspannen wordt. Soms voel je de energie bij je opkomen.

Als je geest wordt gezuiverd zul je minder last hebben van negatieve gedachten. Als gevolg van de meditatie zul je minder negatieve gedachten hebben over angst, falen of andere zorgen.

Natuurlijk zul je niet in staat zijn om je meteen van al je negatieve gedachten te ontdoen Vooral niet als jij jezelf na een meditatie blijft voeden met nieuwe negatieve gedachten. Dit neemt niet weg dat als je blijft mediteren je belangrijkste gedachten overwegend positief zullen zijn.

Mediteren ontwikkeld geduld

Als je dagelijks mediteert zul je rustig en kalm blijven daar waar andere mensen juist onrustig en ongeduldig worden. Zo zal het wachten in de rij bij de kassa voor jou minder storend zijn dan voorheen. Het stilstaan in de file minder vervelend zijn dan voorheen. Je zult je minder agressief voelen in situaties waar je juist geduld nodig hebt.

Meditatie zorgt voor meer vreugde in je leven.

Een ander groot voordeel van mediteren is dat jij je soms ineens veel gelukkiger voelt zonder dat hier een aanwijsbare Geluk in het levenreden voor is. Je zult veel meer zien van je omgeving omdat je veel bewuster kijkt naar de wereld. Je zult meer kleuren zien. Dergelijke vreugde momenten duren in het begin niet zo lang maar naarmate je meer en vaker gaat mediteren zullen deze momenten groeien.

Door deze staat van vreugde en geluk zul jij jezelf meer gaan zien als een vreugdevol persoon. Je krijgt vaker het gevoel dat er minder problemen zijn in je leven. Terwijl je in deze staat van vreugde en geluk bent zal deze positieve energie naar wegen zoeken om zich te uiten. Je zult een stuk minder moeite hebben om je positief en met plezier te uiten. Je wordt vaker aangezet om iets positiefs en creatiefs te ondernemen, je doelen te bereiken en neemt vaker de tijd iets te doen waar je plezier aan beleeft.

Mediteren helpt je het vinden van innerlijke rust en vrede.

Eén van de grote voordelen van mediteren is het verwijderen van negatieve gedachten. Hierdoor zul jij je een stuk innerlijke rustrustiger voelen en zul je minder zorgelijke gedachten ervaren. Je bemerkt een groot verschil als je eenmaal begint met het ervaren van innerlijke rust en vrede in jezelf. Je zult deze innerlijke rust en vrede ervaren als een soort stilte in jezelf. Zelfs als iemand je boos probeert te maken kun je hier veel beter mee om gaan vanwege je innerlijke rust.

Externe omstandigheden en gebeurtenissen zullen minder invloed op je hebben omdat jouw concentratie voornamelijk ligt bij je innerlijke in plaats van het te zoeken buiten jezelf. Natuurlijk kun je in een bepaalde situatie een emotionele reactie geven maar van binnen voel jij je veel rustiger dan voorheen.

Meditatie maakt je bewust van emotionele schade

Met het beoefenen van meditatie zul je in staat zijn om te voelen welke schade negatieve emoties kunnen aanrichten aan je ziel, lichaam en geest. Dit nieuwe inzicht zal je alert maken voor negatieve gedachten en emoties. Door deze alertheid kun je tijdig voorkomen dat je ruimte geeft aan voor jou schadelijke situaties en omstandigheden. Je kunt er bewust voor kiezen om positieve gedachten te willen hebben.

Door mediteren zul je ook meer gevoelig worden voor energieën van andere mensen. Je voelt vanaf een afstand al of iemand kwaad, opgewonden of blij is. Met deze gevoeligheid voor energieën kun je ontdekken welke personen je wel in je omgeving kunt toelaten en van wie je juist afstand wilt houden. Door je zoveel mogelijk te omringen met positieve personen kun je voorkomen dat men jou mee sleurt in negatieve en voor jou schadelijke emoties.

BOEKEN TIP 1: “mediteren voor beginners” Dit is hèt boek voor iedereen die wel eens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

 

BOEKEN TIP 2: “Meditatie”De eerste en de laatste vrijheid. Dit boek is een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in meditatie. Voor meer informatie klik op onderstaande plaatje.

 

 

 

 

 

About the Author

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.